Névtelen terv.png

WATSON WRAP-UP

Befejezés-összegzés...

Milyen frissen-ropogósan mondja az angol.

Ezt a frissességet szeretnénk képviselni, amikor coachokat hívunk, akik épp befejezték a szakdolgozatukat.

Hihetetlen értékek bújnak meg a keményfedeles írásművekben!

De mi előcsalogatjuk és nagyra értékeljük!
 

Sorozatunkban minden alkalommal két coach kollégát kérdezünk a témájáról, kutatásáról, eredményeiről.

VENDÉGEINK

Buza Marianna, EMCC Senior Practitioner

okleveles business coach, life coach,

felnőttképzési szakértő, tréner

Dolgozat címe:

A tudatosság növelése a coachingban

Dolgozat témája:

Szakdolgozatom fő témája a tudatosság fontossága és növelési lehetőségei a coaching folyamatokban.

A változás a világban szinte felfoghatatlan sebességgel történik, amelyhez új készségekre,  képességekre van szükség. A coach szakma, a coaching irányzatok innovatív teret adnak a változásoknak és az azokhoz való alkalmazkodásnak, épp ezért a coachoknak nagy felelősségük van abban, hogy a munkájuk során milyen tudatossággal vannak jelen, s ezt a tudatosságukat milyen módon fejlesztik és milyen mértékben növelik.
Szakdolgozatomban kutatási eredményeket, Clutterbuck-Megginson coach kompetenciai evolúció modelljét, valamint az érzelmi intelligencia szerepét vizsgálom, illetve négy dimenzióból 
megvilágítva elemzem a coaching folyamatot, amelyhez kiváló ICF coachokkal készítettem interjúkat. 

Barnóczki Annamária MCC

Executive, Team and Mentor Coach

Dolgozat címe:

A (teljes) partnerség, mint coaching kompetencia fejlesztése

Dolgozat témája:

A dolgozat a gyakorlati szakember, a mentorcoach, coaching szupervízor és az assessor szemszögéből, az ilyen irányú hazai és nemzetközi tapasztalatokra alapozva veszi górcső alá a coach intervencióit és működését.

BarnoczkiA.jpg

A vizsgálódás kifejezetten a coaching kompetenciákra irányul, elsősorban coachintervenciókon keresztül megvilágítva azokat, specifikusan a (teljes) partnerség oldaláról közelítve.

A (teljes) partnerség az egyik legkomplexebb és leglassabban fejlődő coaching kompetencia. Folyamatos fejlesztése kívánatos cél, mert helyes használata hatékonyabbá és professzionálisabbá teszi a coachmunkát.

Jellemző megjelenése a coaching szerződés és a kapcsolat szintjén megragadható. Fejlesztése mentorcoachinggal és coaching szupervízión keresztül lehetséges. Módszertanilag ennek egy adekvát formája a mikroanalízises elemzés lehet. A mikroanalízis egy olyan módszer, ahol a coaching ülések felvételei pillanatról pillanatra nyomon követhetőek és elemezhetőek. Használatával a coach tudatossága növekszik, munkája hatékonyabbá válik. 
A dolgozat többszáz felvétel segítségével a (teljes) partnerség helyes megjelenéseit mutatja be, valamint tipikus példákat a coachintervenciók és az ügyfél szemszögéből, illetve azok korrekciós és fejlesztési lehetőségeit.

KERETEK

Időpont: 2021. 09. 28. (17:00 - 19:00)
Helyszín: online
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.