top of page
Névtelen terv.png

WATSON WRAP-UP

Befejezés-összegzés...

Milyen frissen-ropogósan mondja az angol.

Ezt a frissességet szeretnénk képviselni, amikor coachokat hívunk, akik épp befejezték a szakdolgozatukat.

Hihetetlen értékek bújnak meg a keményfedeles írásművekben!

De mi előcsalogatjuk és nagyra értékeljük!
 

Sorozatunkban minden alkalommal két coach kollégát kérdezünk a témájáról, kutatásáról, eredményeiről.

VENDÉGEINK

Tünde2021.jpg

HASKÓ TÜNDE

executive, business és team coach

GH portre.jpg

GULYÁS HELGA

executive, business és team coach

Csőke_Ágnes.jpg

CSŐKE ÁGNES

executive, business és team coach

Szakdolgozatunkat mindhárman a páros vezetés témájában írtuk és a dolgozatírás elején jött a gondolat, hogy a kutatást is páros/hármas együttműködésben csináljuk meg. 
Az interjúalanyokat közösen hallgattuk meg, önálló részeket biztosítva a különböző témáknak tematikus kérdéssorok alapján. 
Interjúalanyaink nyitottsága, partneri és kollegiális hozzáállása példaértékű volt számunkra és minden alkalommal energiával töltött fel minket a szakdolgozatírás során bejárt hosszú és kimerítő úton.

Tünde2021.jpg

Dolgozatomban a két coach által közösen vezetett coaching folyamatokban a co-vezetők egymással kötött szerződésének témakörét vizsgáltam.

Jogászi alapszakmámból adódóan, a polgári jog legfontosabb szerződéses alapelveinek alkalmazhatóságán keresztül vizsgáltam a co-vezetők egymással kötött szerződését.

A dolgozat célja volt, hogy ajánlást fogalmazzak meg a szerződéses minimum-tartalomra vonatkozóan.

Témám a páros vezetők kapcsolatában bekövetkező változások és azok kezelése.

Konklúzióként megfogalmazható, hogy a változáskezelés célja a páros vezetés biztonságos közegének fenntartása, zavarok esetén helyreállítása, szerencsés esetben az együttműködés magasabb szintre emelése.

A szakdolgozat írás és a kutatás a saját szemléletemet is alakította, a változásra lehetőséget hordozó potenciális erőforrásként, az előrehaladás mozgatórugójaként tekintek.

Csőke_Ágnes.jpg
GH portre.jpg

Szakdolgozatomban azt a kérdést jártam körül, hogy a co-vezetés során az együttműködő coachok csoportként működnek-e együtt, felismerhetőek-e a csoportdinamikai elemek, megjelennek-e a csoportszerepek.

 

Az interjú alanyok egyetértettek abban, hogy bár két fő még nem alkot csapatot, de a csoportdinamika egyes elemei megjelennek.


Nagyon érdekelt, hogy a csoportszerepek beleszólnak-e a co-vezető választásba, hogy inkább hasonló vagy inkább különböző társat választunk?

KERETEK

Időpont: 2023. 01. 27. (15:00 - 17:00)
Helyszín: online
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

bottom of page