top of page
Top

SZABÓ GABI, MCC

Master Certified Coach (ICF)

Csoport - Team Coach

Tréner

Szervezetfejlesztő

Coach képző

Kiképző pszichodráma vezető, szupervízor

Több mint 25 éve dolgozom fejlesztőként, egyénekkel, csoportokkal, szervezetekkel, szervezetfejlesztő, tréner, csoportvezető, szupervízor és coach szerepekben.
 

Társtulajdonosa vagyok a Csanádi Csoport Menedzsment Fejlesztő és Kutató Kft-nek.
 

Több mint hatezer óra személyes coachingot és közel ötezer óra csoportos coachingot számoltam az elmúlt évtized munkáiból. Szenvedélyesen szeretem a munkám. Tisztelem annak lehetőségét, hogy embereket támogathatok, kapcsolódhatok hozzájuk coach szerepben. Élvezem, hogy a coach munka lehetővé teszi, hogy kölcsönösen fejlődjünk az ügyfeleimmel.

Egyik úttörője és elkötelezett szakembere vagyok a cselekvésorientált coaching vezetésének és tanításának.

A cselekvésorientált coachingot a pszichodráma alapjaiból fejlesztettem ki. 1988 óta vagyok kapcsolatban ezzel a csoportmódszerrel, a magyar iskolák elvégzése után egy Moreno tanítványtól, Max Claytontól tanultam 22 éven át. Kiképző pszichodráma vezető, szupervízor és az Australian College of Psychodrama „Psychodrama Practitonere”vagyok.

2014-ben megalapítottam a Watson Coach Iskolát, amelyben cselekvésorientált csoport coaching vezetést tanítok. 2020-ban a nyolcadik évfolyam kezdte meg tanulmányait. A Watson Coach Iskola működésére nagyon büszke vagyok, mert a végzett coach-ok, nem "mennek világgá", hanem szorosan együttműködő szakmai közösséget építenek.

Rendszeresen publikálok az Üzlet és Pszichológia folyóiratban, a Magyar Coachszemlében. Több könyvben jelent meg coaching szakirányú tanulmányom, legutóbb a Brief and Simple című esettanulmány kötetben, és a Menedzsment Tanácsadási Kézikönyv Coaching fejezetében. Négy egyetem meghívott előadója vagyok coaching témában. 


Tíz éve kialakítottam egy coaching csoportformát, a Coaching-Sharing-Learning módot, azóta több száz vezető vett részt ebben a csoport formában.
 

Fontos számomra a szakmai hitelesség, a minőségi munka, jelenlét. Ezért bekapcsolódtam a legnagyobb nemzetközi coach szervezet, az ICF (International Coach Federation) munkájába. Akkreditáltattam magam, az elsők között lettem MCC (Master Certified Coach) szintű coach itthon.

Az ICF Magyar Tagozat 2016-ban Alelnökének választott, és 2020-ban is szívesen folytatom ezt az önkéntes munkát. Tagja vagyok a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának, és a Magyar Pszichodráma Egyesületnek.

A házak és én

Max halála előtt álmodtam vele. Talán ez volt az Ő elköszönése tőlem. Az álmomban egy parkban sétáltuk, majd a sétánk végén egy nagyon szép, impozáns házhoz értünk. Leültünk egy padra, onnan néztük. Vonzó volt számomra, hogy bemenjek, mégis vívódtam. Max egy jellegzetes mozdulatával, amiben minden szeretet, bíztatás benne volt mindig, intett, hogy menjek. Menjek be. Én elindultam, bátorságot merítettem abból, hogy ott ül a padon. Aztán mielőtt beléptem volna a házba, visszanéztem, de már nem ült ott. Akkor sokfélét éreztem, dühöt, szomorúságot, értetlenséget…
 

Pár nappal később jött a hír, hogy meghalt. Megértettem az üzenetét. Már be tudok menni a házba egyedül is. A házba, ami lehet félelmetes, ismeretlen, vonzó. A házba, ami lehet egy új feladat, egy új szerep, egy új lehetőség. A házba, ami jól képviseli a változást. Nem tudom milyen lesz. De nem is tudom meg, ha nem próbálom ki.  Belépek, és felderíthetem. Kinyithatok szobákat, ajtókat, ablakokat. Megismerhetem, feltérképezhetem. Lehet, hogy időnként meglepődöm, vagy megijedek, vagy nagyon megtetszik valami. Nem tudhatom. De Max arra inspirált, hogy kísérletezzek!
 

„Aki nem kísérletezik, nem él!”- mondta. Kísérletezni magammal, a szerepeimmel, az akarásaimmal, a céljaimmal, a cselekvéseimmel, a kapcsolataimmal. A ház jól szimbolizálja mindezt. A ház lehet a lélek, én magam, az életem, egy nehéz helyzetem, egy szerepem, egy fejlődési lehetőségem. Milyen állapotban van? Romos vagy új? Milyen színű? Hol van? Mi veszi körül? Hány ablak, ajtó van nyitva?

bottom of page